Scroll Top
header nederlandse metaaldagen 2023

De Nederlandse Metaaldagen 2023

Brabanthallen Den Bosch
19 t/m 21 April 2023

Hal 7
Standnr. D098

Produceren makkelijker maken

Oplossingen op de Metaaldagen per productgroep

Oplossingen op onze stand:

Hal 7 / Standnr. D098

CHIRON Group
machines-staalbouw-icon

Primeur op de Metaaldagen: FACTORY5 – Micro5

Deze nieuw ontwikkelde 4- of 5-assige precisiebewerkingsmachine van de CHIRON Group garandeert nauwkeurige bewerkingen tot <2 µm. Deze machine heeft een zeer kleine  voetprint en heeft enkel een 230V aansluiting nodig. 

Op onze stand hebben wij een CHIRON Group – Micro5 voor de bewerking van een horlogekast.

Star micronics
machines-staalbouw-icon
SB-20 - CNC Langdraaimachine
STAR Micronics
voor elke bewerking een oplossing

GEREEDSCHAPPEN

Met een zeer uitgebreid assortiment aan verspanende machines kan en mag een uitgebreid portfolio van verspanende gereedschappen natuurlijk niet ontbreken. Voor elke denkbare verspanende bewerking hebben wij het geschikte gereedschap in huis. 

haal meer uit gereedschappen

Balanceren, krimpen en voorinstellen

logo-oudereimer-klein
Automatisch voorinstellen

OR-APH : Oude Reimer - Automated Preset Handling

Spantechniek

GEREEDSCHAPSOPNAME

Frees gereedschappen

HDC (High Dynamic Cutting)

DTS diamond tools
Precisie gereedschappen voor geharde staalsoorten

PKD - CBN DRAAI- en STEEKGEREEDSCHAPPEN

Precisie draaien

Draaigereedschappen

De next step in het beheer van smeermiddelen

4.0 automatiserings-oplossingen

CoolantLynx
De CoolantLynx is een automatisch vul-, meng- en onderhoudssysteem voor koelsmeermiddelen. Bedien tot 6 bewerkingsmachines tegelijkertijd voor het autonoom vullen, mengen, doseren en bijvullen. De gegevens zijn eenvoudig online in te lezen en door te sturen.

  • Levensduur koelvloeistof kan 50% verlengd worden
  • 10 -30% lager verbruik
  • Bacteriegroei wordt voorkomen
  • Volledig geautomatiseerd proces

FluidLynx
De FluidLynx is een automatisch meetsysteem voor smeermiddelen. Draag zorg aan kwalitatieve bewerkingsvloeistoffen door het constant controleren van de parameters. De gegevens uit de metingen van het verbruik en de waardes van de smeermiddelen worden automatisch doorgestuurd naar andere communicatiesystemen.

Swisscool 8000 -
ASML GSO 19 0622 Vacuum Cleanliness
Grade 2 koelvloeistof

De SwissCool 8000 koelvloeistof is gecertificeerd volgens de semiconductor standaard Grade 2. De semiconductor industrie eist steeds nadrukkelijker dat toeleveranciers aan hoge standaarden moeten voldoen waarbij de koelvloeistof een belangrijk aspect is voor de eindkwaliteit (reinheidsgraad) van uw producten. De SwissCool 8000 van Motorex is gecertificeerd voor Grade 2.

ultrasoon reiniging, spoelen en/of (vacuüm) drogen

Roll is specialist op het gebied van productreiniging en levert installaties voor alle toepassingen en reinigingsmiddelen. De reinigingsstappen worden vaak uitgebreid met ultrasoon reiniging, spoelen en/of (vacuüm) drogen. Naast een uitgebreid standaardprogramma levert Roll ook speciale oplossingen. De machine kan bestaan uit slechts één kamer maar ook worden er meer-kamer doorloopsystemen ontwikkeld. Om de reinigingsinstallaties zo optimaal mogelijk te benutten biedt Roll een groot aantal verschillende automatiseringsoplossingen. Deze oplossingen beginnen met een eenvoudige be- en ontlaadeenheid maar ook complexe korftransport- vul- of tussen-opslagoplossingen worden door Roll geleverd. 

Reinigen volgens Grade 2 Vacuum Cleanliness

Na 3 jaar voorbereiding en het onderzoeken naar de beste product oplossingen kan Oude Reimer met gepaste trots melden dat de reinigingsinstallaties gecertificeerd zijn volgens de Grade 2 Vacuum Cleanliness specificaties. Door middel van Rest Gas Analyses (RGAs) kon Omneo Systems aantonen dat de Karl-Roll reinigingsinstallaties in staat zijn om de eisen te voldoen van respectievelijk ASML GSA-07-2211 Grade 2 Vacuum Cleanliness

trillingsisolatie systemen
Bilz trillingsisolatie logo
TRILLINGSISOLATIES

Bilz trilling isolatie richt zich  sinds 1985 uitsluitend op het isoleren van trillingen van machines en installaties. Op dit zeer specialistische vakgebied heeft Bilz Europawijd een leidende positie als leverancier van machine- en apparatenbouw en de automobielindustrie. Het leveringspakket van Bilz is voor zeer veel verschillende doeleinden inzetbaar. Van de isolatie van smeedhamers met isolatieplaten tot en met luchtlagering voor de extreem gevoelige machines uit de halfgeleiderindustrie. En zijn praktisch geen trilling technische problemen die niet door ons in samenwerking met Bilz kunnen worden opgelost.