Fraisa ArCut X

ArCut X freesconcept van Fraisa

Het ArCut X freesconcept van Fraisa, uw productiviteit-booster voor nabewerking met een hoge oppervlakte kwaliteit. Gebruikt u voor het nafrezen van vlakken nog bolkopfrezen en verwonderd u zich over de lange procestijden? Dan hebben we goed nieuws! Het nieuwe freesconcept ArCut X van Fraisa is uit!

De ArCut X is een conische schachtfrees, waarvan de buitenkant een krommingsradius heeft tot 1.000mm, waardoor het mogelijk wordt om met grotere stappen na te frezen zonder de theoretische oppervlakteruwheid significant te beïnvloeden.

Het resultaat is een nauwkeurig oppervlak met een briljante gladheid waardoor polijst bewerkingen tot een minimum beperkt worden.

Omdat de ArCut X frees aan de kop een perfecte bolvorm heeft, heeft deze frees ook alle voordelen van een stabiele kogelkopfrees

Het innovatieve, nieuwe Fraisa freesconcept ArCut X combineert dus hoge afwerkingsprestaties met bijna perfecte oppervlaktekwaliteiten en vertegenwoordigt hiermee een zeer interessant freesconcept voor het nabewerken van vlakken.

De voordelen;

  • Geringe kosten; Snelle bewerking met hoge oppervlakte kwaliteit
  • Geringe gereedschapskosten; Weinig slijtage door dat een lang gedeelte van de snijkant gebruikt wordt. De gereedschappen kunnen nageslepen en gecoat worden d.m.v. het ReTool programma van Fraisa.
  • Hoge werkstukkwaliteit; Vorm nauwkeurigheid frees tot +/- 5 µm maken een hoog nauwkeurige contour aan het werkstuk mogelijk.
  • Toepassing; Exacte bewerkingsparameters beschikbaar, overzichtelijk programma met groot toepassingen bereik.
  • CAM; Gereedschapsgeometrie eenvoudig in te lezen in het CAM (HyperMill) systeem, geen dxf-file nodig.

Vergelijking ArCut X t.o.v. bolkopfrezen

vergelijking ArCut x t.o.v. bolkopfrezen

Inzet gebied

inzet gebied

 

Downloads

Download de complete brochure en de catalogus van de ArCut X frezen.

Direct bestellen?

 Ga naar de ArCut X frezen in de webshop