Scroll Top
SX cilindrische hardmetalen frezen fraisa

SX frezen

Cilindrische HM frezen

Ideaal geschikt voor het bewerken van RVS, edelstaal en nikkellegeringen

diameters: 3 t/m 20mm

Lange standtijden

4, 6, 7 en 8 snijkanten

High Dynamic Cutting (HDC) en High Performance Cutting (HPC)

Haal eenvoudig snijgegevens op via de ToolExpert

2 varianten

SX – High Dynamic Cutting (HDC)

FRAISA heeft een revolutionaire freesserie ontwikkeld, de SX frezen met ongeëvenaarde prestaties. Deze serie is speciaal ontworpen om roestvrij staal en andere lastig te bewerken materialen te bewerken. Met geavanceerde gereedschapstechnologieën en meerdere snijkanten biedt deze serie uitnodigende mogelijkheden voor hoog presterende High Dynamic Cutting (HDC) bewerkingen.

SX – hoogwaardige frees

FRAISA heeft de nieuwe hoogwaardige frees SX ontwikkeld, speciaal ontworpen voor de bewerking van roestvrij staal en zuurbestendige staalsoorten. Deze frees wordt gekenmerkt door zijn hoge mate van universaliteit, uitstekende snijprestaties en lange standtijd.

Door vele testen is de geometrie van de snijkanten geoptimaliseerd, wat heeft geresulteerd in maximale stabiliteit en een uiterst soepele spaanafvoer met minimale wrijving. Hierdoor biedt de frees een moeiteloze bewerking, met lage snijkrachten.

  • Met of zonder Weldon
  • Diameters: 6 t/m 20mm
  • Snijlengtes: 16mm t/m 63mm
  • 6, 7 en 8 meersnijders

SX HDC frees - bewerken materialen titanium en RVS

  • Met of zonder Weldon
  • Diameters: 3 t/m 20mm 
  • Snijlengtes: 11mm t/m 62mm
  • 4 snijder 

SX frees - bewerken materialen nikkellegeringen roestvaststaal titanium

SX frees roestvaststaal
SX - HDC frees

SX - HDC - Coating S Duro XI SX - HDC - snijgrade spiraalhoek
Samengesteld met de beste hardmetalen (MG-10) in combinatie met een S Duro-XI coating


Met een speciale beschermende afschuining op het snijvlak, extra spaanbrekers en een gedeeltelijk gepolijste snijkant voor nauwkeurige bewerkingen en langere standtijden.

SX - HDC - radiusfrees SX - HDC - krachtige penetratie rand SX - HDC - geïntegreerd koelkanaal
Een hoekradius, een geïntegreerd koelkanaal en krachtige snijkanten voor stabiele Helix en Ramp bewerkingen. 

 
Samengesteld met de beste hardmetalen (MG-10) in combinatie met een nieuwe coating (H DURO – XI). 

  
Een vloeiende overgang in de nek voor betere gereedschapsstijfheid, trilling verminderingen dankzij een variabele spiraalhoek en een gedeeltelijk gepolijste snijkant ideaal voor hogere snijkrachten. 

  
Grotere kerndiameter voor hogere prestaties en betere nauwkeurigheid, gedeeltelijk gepolijst bladen voor betere absorptie snijkrachten en een hoekradius. 

meer over de kwaliteit van de SX frezen

Tijdens ontelbare snijproeven is de geometrie van de snijkanten zodanig geoptimaliseerd dat tegelijkertijd een maximale stabiliteit en een zeer wrijvingsarme spaanafvoer is bereikt. Het resultaat is een zeer rustig en stabiel freesproces met lage snijkrachten. Zeer taaie maar ook roestvaste en zuurbestendige materialen vormen een uitdagend complex van belastingen voor gereedschappen. Ultra fijnkorrelige hardmetalen geven de snijkanten een hogere hardheid. 

Ultrafijnkorrelige hardmetalen vormen de basis van de hoogwaardige frezen van SX. Om het hardmetaal te beschermen tegen hoge temperaturen en slijtage is gekozen voor een extreem gladde DURO-Si harde coating. Hierdoor bestaat de hardware van de frezen uit perfect op elkaar afgestemde componenten.

Met de nieuwe DURO-XI coating kunnen roestvast staal en legeringen op nikkelbasis (inconel), die de hoogste thermische belasting op de snijkanten hebben, bewerkt worden.

Ook nieuw: de krachtige snijkanten maakt een snelle verspaning mogelijk – actief ondersteund door de centrale koelkanaalboring in het midden van het kopvlak. Het nieuwe spaanbrekerconcept zorgt er bovendien voor dat geen bewerkingszones of machineruimtes worden geblokkeerd door lange spanen.

Hoog Dynamisch voorfrezen (HDC) op roestvaststaal (RVS) 

Tot wel 30% langere standtijden

standtijden en verspanend volume van de nieuwe SX cilindrische frezen van fraisa

Snijgegevens calculator

Fraisa ToolExpert 2.0

Op zoek naar het juiste Fraisa gereedschap bij uw bewerking? Of de optimale paramaters voor het bewerken van elk soort materiaal? Maak eenvoudig gebruik van ToolExpert van Fraisa. 

De gebruiksvriendelijke online tool biedt u perfect afgestemde, gereedschaps- en materiaal specifieke snijgegevens voor uw productie – en de perfecte basis voor een uiterst nauwkeurig gebruik van uw FRAISA gereedschap: snel en eenvoudig.

– Snel en betrouwbaar de optimale toepassingsparameters vinden.
– Perfect afgestemde, gereedschaps- en materiaal specifieke snijgegevens gebruiken.
– Eenvoudige export van de CAD gegevens via XML of DXF files of directe koppelingen met      bijvoorbeeld HyperMILL en TopSolid

snijgegevens calculator

Retool: Herslijp service

Retool SX frezen - herslijpen van frezen

Herslijpen van Fraisa gereedschappen

FRAISA garandeert de prestaties en levensduur van gereedschappen met de FRAISA ReTool®. Tijdens de ontwikkeling van het gereedschap wordt rekening gehouden met de mogelijkheid van herslijpen van de gereedschappen. Onze geautomatiseerde productieprocessen waarborgen maximale stabiliteit van de prestaties.

Met de FRAISA service kunt u kosten besparen. U profiteert van betrouwbare 100% prestaties van hergeslepen gereedschappen. Hierdoor kunnen uw machines een rendement behalen van 100%, zowel met nieuwe gereedschappen als na de eerste, tweede of derde revisie.

Fraisa in onze webshop

Ontdek onze overzichtelijke en eenvoudige webshop voor het bestellen van hoogwaardige gereedschappen voor metaalbewerking.

Naast het gehele assortiment van Fraisa staat onze webshop vol met uiteenlopende frezen, boren, tappen, draadfrezen, wisselplaten, wisselplaathouders, gereedschapshouders, meetinstrumenten zoals tasters en trillingsisolatie materiaal zoals stelschoenen en nivelleer elementen.

De volgende merken zij terug te vinden in onze webshop: Fraisa, Haimer, Widia, NordWest en Bilz

webshop verspanende gereedschappen
fraisa service

Fraisa biedt meer...

ToolSchool
Fraisa traint klanten in het trainingscentrum in Zwitserland, direct bij de machines – en demonstreren state-of-the-art gereedschapstechnologie. Voor hoog rendement en kostenbesparende processen.

ConceptTool
Fraisa past gereedschappen aan uw specifieke behoeften aan, ofwel specials. Door meerdere standaardgereedschappen te combineren tot een speciaal gereedschap op maat, kunt u uw processen optimaliseren en zo de productiviteit verhogen.

Online Seminars
De digitale klantseminars bieden waardevolle toepassingskennis over nieuwe FRAISA producten en technologieën. U krijgt praktische tips van onze experts over het optimale en efficiënte gebruik van uw FRAISA gereedschappen. Met live demonstraties en voorbeelden om het optimale uit de gereedschappen te halen. 

Benieuwd naar de Fraisa gereedschappen?

Wij geven u graag vrijblijvend advies