Scroll Top
gereedschappen-icon
Verspanende
gereedschappen

VOOR ELKE VORM VAN VERSPANEN BIEDEN WIJ EEN OPLOSSING

Ga snel naar:
Product oplossingen

Met een zeer uitgebreid assortiment aan verspanende machines kan en mag een uitgebreid portfolio van verspanende gereedschappen natuurlijk niet ontbreken. Voor elke denkbare verspanende bewerking heeft Oude Reimer het geschikte gereedschap in huis. Neem vooral hier op de website eens een kijkje in onze omvangrijke collectie gereedschappen, met onder andere ruimers, frezen, boren, tappen, draadsnijders en wisselplaten. Is de keuze te groot? Onze specialisten selecteren graag de gereedschappen die passen bij uw verspaningsvraagstuk.

Frezen

Hoe goed een bewerkingsmachine ook is, uiteindelijk is het de frees die in contact komt met het werkstuk en daardoor een belangrijke rol speelt in het gewenste eindresultaat. Een hoge nauwkeurigheid, oppervlaktekwaliteit, productiviteit en proceszekerheid staat of valt met het juiste type frees. Uiteraard zijn er veel variabelen die de keus voor een frees beïnvloeden. Onze Technische adviseurs helpen u graag met niet alleen het kiezen van het perfecte gereedschap, maar ook met het bepalen van de meest optimale bewerkingsstrategieën, procesparameters en opspanmethoden.

Bekijk ook onze CNC Freesmachines

fraisa
frezen verspanen
Boren

Een bewerkingstechniek die vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd is het boren van gaten. Ook al is boren een van de meest voorkomende bewerkingen, toch is de keuze voor de perfecte boor niet zo eenvoudig. Het werkstukmateriaal, de diepte, de diameter, de afvoer van spanen en uiteraard de gewenste kwaliteit van het gat op het gebied van rondloopnauwkeurigheid en oppervlaktenauwkeurigheid, bepalen in grote mate de eigenschappen waar een boor aan moet voldoen. In ons assortiment vindt u voor elke toepassing de perfecte boor. Komt u er niet uit, dan staan onze technische adviseurs graag tot uw beschikking.

     DTS toolswidiafraisa

Wisselplaten

Oude Reimer biedt een groot assortiment wisselplaten aan voor frezen. Wisselplaten hebben als voordeel dat ze snel en eenvoudig verwisseld kunnen worden. Hierdoor wordt de stilstandtijd van de bewerkingsmachine gereduceerd en blijft de kwaliteit gehandhaafd. Daarnaast zijn wisselplaten ook economisch gezien een interessante oplossing voor een breed toepassingsgebied. Neem een kijkje in ons assortiment of neem voor meer informatie contact op met onze technische adviseurs.

  widiaDTS tools

wisselplaten voor draaibewerkingen
tappen en draadsnij gereedschappen
Tappen en draadsnijden

Voor het vervaardigen van inwendig en uitwendig schroefdraad bent u bij Oude Reimer aan het goede adres. Met een breed assortiment tappen en buitendraadsnijbeitels bieden we oplossingen aan voor de meest voorkomende schroefdraadprofielen. Uiteraard staat bij deze gereedschappen kwaliteit, standtijd en een hoge oppervlakteafwerking voorop. Daarmee kunt u deze tappen en draadsnijders ook betrouwbaar inzetten in geautomatiseerde productieprocessen. Meer weten? Neem een kijkje in ons assortiment.

fraisa

Draaigereedschappen

In de wereld van de metaalbewerking zijn draaimachines een essentieel gereedschap voor het bewerken van verschillende soorten werkstukken. Deze machines maken gebruik van draaigereedschappen om materiaal te verwijderen en complexe vormen te creëren. Of het nu gaat om uitwendig draaien, inwendig draaien, hard turning (zwaardraaien) of multitaskbewerkingen, de keuze van de juiste draaigereedschappen is van cruciaal belang voor een efficiënte en nauwkeurige bewerking.

Bekijk ook onze CNC Draaimachines
         DTS tools

draaigereedschappen
haimer gereedschapshouders
Houders

De essentiële schakel tussen de bewerkingsmachine en het verspanende gereedschap is de gereedschapshouder. Afhankelijk van het type houder is de stabiliteit, klemkracht en rondloopnauwkeurigheid bepalend voor de kwaliteit van het werkstuk. Onze technische specialisten kunnen u adviseren welke houder het meest geschikt is voor de machinespil en het gereedschap. Neem ook alvast een kijkje in ons assortiment met houders van diverse hoogwaardige leveranciers.

Ruimers en 
verzinken

Ruimers zijn bij uitstek hét gereedschap om geboorde gaten een hogere oppervlaktekwaliteit en een betere maattolerantie te geven. In tegenstelling tot boren hebben ruimers meer snijkanten zodat een betere rechtheid en concentriciteit te behalen is. In ons assortiment vindt u zowel hand-als machineruimers met diverse schachtuitvoeringen. Hierdoor is er voor elke toepassing een geschikte ruimer aanwezig. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor verzinkboren om een geboord gat te ontbramen of om een schuine rand aan te brengen. Al met al biedt het assortiment van Oude Reimer de juiste oplossing voor het nabewerken van geboorde gaten.

ruimers en verzinkers gereedschappen
polijstgereedschappen
Gladwals-/rolgereedschap

Voor veeleisende toepassingen waar precisie essentieel is, bieden we een uitgebreid productassortiment polijstgereedschappen aan. Deze hoogwaardige gereedschappen zijn uitermate geschikt voor het realiseren van een nauwkeurige maatvoering, een spiegelgladde oppervlakte-afwerking en voor het micro-afwerken van boringen. Tevens kunnen de polijstgereedschappen gebruikt worden voor oppervlakteharding. Neem voor meer informatie een kijkje in ons assortiment of neem bij vragen contact op met de technische adviseurs van Oude Reimer.

Precisiegereedschap

Voor het bewerken van fijnmechanische componenten voor bijvoorbeeld de medische- of halfgeleiderindustrie, is precisiegereedschap niet weg te denken. In ons assortiment precisiegereedschappen vindt u voor elke bewerking het meest optimale gereedschap. Denk bijvoorbeeld aan NC-boren, spiraalboren en ruimers voor precisiegatbewerking of microfrezen en toolbits. Al deze precisiegereedschappen kenmerken zich door een hoge thermische belastbaarheid, geringe wrijving en dus een lange standtijd. Onze technisch adviseurs vertellen u graag meer over deze geavanceerde gereedschappen.

fraisa

DTS tools

Slijpspillen

Oude Reimer vertegenwoordigt Fischer sinds 1957. Veel precisierondslijpmachines zijn uitgerust met een spil van dit fabrikaat.  De kerncompetentie van de onderneming ligt in spillen met toerentallen tot 160.000 min-1. De spillen vinden toepassing voor precisiebewerking (frezen, boren en slijpen) met toleranties van minder dan 1 µm.

Hoogfrequente boor- en freesspil

Oude Reimer vertegenwoordigt Fischer sinds 1957. Veel precisierondslijpmachines zijn uitgerust met een spil van dit fabrikaat.  De kerncompetentie van de onderneming ligt in spillen met toerentallen tot 160.000 min-1. De spillen vinden toepassing voor precisiebewerking (frezen, boren en slijpen) met toleranties van minder dan 1 µm.

Schijffrezen 
Cirkelzagen

Bekijk ook onze CNC Zaagmachines

draaibank centers
Draaibankcenters
Uitbrand / erodeerapparatuur
erosie frezen eruit halen

Snijgegevens calculator

Eenvoudig vinden van het juiste gereedschap of parameters

ToolExpert 2.0 Fraisa 
De gebruiksvriendelijke online tool biedt u perfect afgestemde, gereedschaps- en materiaalspecifieke snijgegevens voor uw productie – en de perfecte basis voor een uiterst nauwkeurig gebruik van uw FRAISA gereedschap: snel en eenvoudig.

– Snel en betrouwbaar de optimale toepassingsparameters vinden.
– Perfect afgestemde, gereedschaps- en materiaalspecifieke snijgegevens gebruiken.
– CAD-gegevens voor geselecteerde gereedschappen downloaden.

Benieuwd hoe het werkt? 
Bekijk hier een instructievideo

Precies:
Vind perfect gecoördineerde, gereedschap- en materiaalspecifieke snijgegevens.

Eenvoudig:
Altijd en overal online toegang tot gegevens zonder softwaredownloads.

Snel:
Met een paar klikken applicatieparameters vinden zonder registratie.

Flexibel:
Naar wens gereedschap of te bewerken materiaal zoeken.

Uitgebreid:
Snijgegevens van FRAISA-gereedschappen oproepen uit een database van meer dan 11.000 materialen.

Gebruiksvriendelijk:
Snel en eenvoudig door een eenvoudig en duidelijk design.

snijgegevens calculator
Gereedschap partners
Gereedschappen nodig?

Wij bieden een groot assortiment kwalitatieve producten aan zoals gereedschappen, meettechnieken, spantechnieken en smeermiddelen voor de maakindustrie.