gereedschappen-icon
Verspanende
gereedschappen

VOOR ELKE VORM VAN VERSPANEN BIEDEN WIJ EEN OPLOSSING

Nauwkeurigere producties
Voldoe aan de hoge kwaliteitseisen
Uiteenlopende
mogelijkheden
Product oplossingen

GA SNEL NAAR:

Met een zeer uitgebreid assortiment aan verspanende machines kan en mag een uitgebreid portfolio van verspanende gereedschappen natuurlijk niet ontbreken. Voor elke denkbare verspanende bewerking heeft Oude Reimer het geschikte gereedschap in huis. Neem vooral hier op de website eens een kijkje in onze omvangrijke collectie gereedschappen, met onder andere ruimers, frezen, boren, tappen, draadsnijders en wisselplaten. Is de keus te groot? Onze specialisten selecteren graag de gereedschappen die passen bij uw verspaningsvraagstuk.

frezen verspanen
Frezen

Hoe goed een bewerkingsmachine ook is, uiteindelijk is het de frees die in contact komt met het werkstuk en daardoor een belangrijke rol speelt in het gewenste eindresultaat. Een hoge nauwkeurigheid, oppervlaktekwaliteit, productiviteit en proceszekerheid staat of valt met het juiste type frees. Uiteraard zijn er veel variabelen die de keus voor een frees beïnvloeden. Onze Technische adviseurs helpen u graag met niet alleen het kiezen van het perfecte gereedschap, maar ook met het bepalen van de meest optimale bewerkingsstrategieën, procesparameters en opspanmethoden.

 

Boren

Een bewerkingstechniek die vaak als vanzelfsprekend wordt beschouwd is het boren van gaten. Ook al is boren een van de meest voorkomende bewerkingen, toch is de keus voor de perfecte boor niet zo eenvoudig. Het werkstukmateriaal, de diepte, de diameter, de afvoer van spanen en uiteraard de gewenste kwaliteit van het gat op het gebied van concentriciteit en oppervlaktenauwkeurigheid, bepalen in grote mate de eigenschappen waar een boor aan moet voldoen. In ons assortiment vindt u voor elke toepassing de perfect boor. Komt u er niet uit, dan staan onze technische adviseurs graag tot uw beschikking.

Wisselplaten

Oude Reimer biedt een groot assortiment wisselplaten aan voor frezen. Wisselplaten hebben als voordeel dat ze snel en eenvoudig verwisseld kunnen worden. Hierdoor wordt de stilstandtijd van de bewerkingsmachine gereduceerd en blijft de kwaliteit gehandhaafd. Daarnaast zijn wisselplaten ook economisch gezien een interessante oplossing voor een breed toepassingsgebied. Neem een kijkje in ons assortiment of neem voor meer informatie contact op met onze technische adviseurs.

Tappen en draadsnijden

Voor het vervaardigen van inwendig en uitwendig schroefdraad bent u bij Oude Reimer aan het goede adres. Met een breed assortiment tappen en buitendraadsnijbeitels bieden we oplossingen aan voor de meest voorkomende schroefdraadprofielen. Uiteraard staat bij deze gereedschappen kwaliteit, standtijd en een hoge oppervlakteafwerking voorop. Daarmee kunt u deze tappen en draadsnijders ook betrouwbaar inzetten in geautomatiseerde productieprocessen. Meer weten? Neem een kijkje in ons assortiment.

tappen en draadsnij gereedschappen
haimer gereedschapshouders
Houders

De essentiële schakel tussen de bewerkingsmachine en het verspanende gereedschap is de gereedschapshouder. Afhankelijk van het type houder is de stabiliteit, klemkracht en rondloopnauwkeurigheid bepalend voor de kwaliteit van het werkstuk. Onze technische specialisten kunnen u adviseren welke houder het meest geschikt is voor de machinespil en het gereedschap. Neem ook alvast een kijkje in ons assortiment met houders van diverse hoogwaardige leveranciers.

Ruimers en 
verzinken

Ruimers zijn bij uitstek hét gereedschap om geboorde gaten een hogere oppervlaktekwaliteit en een betere maattolerantie te geven. In tegenstelling tot boren hebben ruimers meer snijkanten zodat een betere rechtheid en concentriciteit te behalen is. In ons assortiment vindt u zowel hand-als machineruimers met diverse schachtuitvoeringen. Hierdoor is er voor elke toepassing een geschikte ruimer aanwezig. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor verzinkboren om een geboord gat te ontbramen of om een schuine rand aan te brengen. Al met al biedt het assortiment van Oude Reimer de juiste oplossing voor het nabewerken van geboorde gaten.

ruimers en verzinkers gereedschappen
polijstgereedschappen
Gladwals-/rol- gereedschap

Voor veeleisende toepassingen waar precisie essentieel is, bieden we een uitgebreid productassortiment polijstgereedschappen aan. Deze hoogwaardige gereedschappen zijn uitermate geschikt voor het realiseren van een nauwkeurige maatvoering, een spiegelgladde oppervlakte-afwerking en voor het micro-afwerken van boringen. Tevens kunnen de polijstgereedschappen gebruikt worden voor oppervlakteharding. Neem voor meer informatie een kijkje in ons assortiment of neem bij vragen contact op met de technische adviseurs van Oude Reimer.

Precisie
gereedschap

Voor het bewerken van fijnmechanische componenten voor bijvoorbeeld de medische- of halfgeleiderindustrie, is precisiegereedschap niet weg te denken. In ons assortiment precisiegereedschappen vindt u voor elke bewerking het meest optimale gereedschap. Denk bijvoorbeeld aan NC-boren, spiraalboren en ruimers voor precisiegatbewerking of microfrezen en toolbits. Al deze precisiegereedschappen kenmerken zich door een hoge thermische belastbaarheid, geringe wrijving en dus een lange standtijd. Onze technisch adviseurs vertellen u graag meer over deze geavanceerde gereedschappen.

Slijpspillen

Oude Reimer vertegenwoordigt Fischer sinds 1957. Veel precisierondslijpmachines zijn uitgerust met een spil van dit fabrikaat.  De kerncompetentie van de onderneming ligt in spillen met toerentallen tot 160.000 min-1. De spillen vinden toepassing voor precisiebewerking (frezen, boren en slijpen) met toleranties van minder dan 1 µm.

Hoogfrequente boor- en freesspil

Oude Reimer vertegenwoordigt Fischer sinds 1957. Veel precisierondslijpmachines zijn uitgerust met een spil van dit fabrikaat.  De kerncompetentie van de onderneming ligt in spillen met toerentallen tot 160.000 min-1. De spillen vinden toepassing voor precisiebewerking (frezen, boren en slijpen) met toleranties van minder dan 1 µm.

Schijffrezen 
Cirkelzagen
draaibank centers
Draaibank centers
Uitbrand / erodeer apparatuur
erosie frezen eruit halen
Gereedschap partners
Gereedschappen nodig?

Wij bieden een groot assortiment kwalitatieve producten aan zoals gereedschappen, meettechnieken, spantechnieken en smeermiddelen voor de maakindustrie.