Scroll Top
Koelsmeermiddelen
Meer productie-uren Bij hoge kwaliteit van de koelvloeistof
Nieuwe bewerkingstechnieken en verschillende materialen, samen met steeds hogere productie- eisen zorgen ervoor dat koelsmeermiddelen steeds belangrijker worden in het productieproces. Iedere toepassing is anders en vraagt ook om een andere benadering bij het toepassen van koelvloeistoffen. Dankzij nauwe samenwerking tussen Motorex en diverse machine- en gereedschap-fabrikanten is er voor elke branche, materiaal (ook non-ferro metalen) en bewerkingsvorm een optimaal passende koelsmeermiddel.

Grade 2 certificering
De SwissCool 8000 koelvloeistof is gecertificeerd volgens de semiconductor standaard Grade 2. De semi-con eist steeds nadrukkelijker dat toeleveranciers aan hoge standaarden moeten voldoen waarbij de koelvloeistof een belangrijk aspect is voor de eindkwaliteit (reinheidsgraad) van uw producten. De SwissCool 8000 van Motorex is gecertificeerd voor Grade 2.

Koelsmeermiddel producten

klik op het product voor meer informatie
SwissCool 3000
SwissCool 8000
SwissCool Medical 8100
SwissCool Aero 8200
SwissCool Magnum UX 200
SwissCool Magnum UX 550
SwissCare Grotanol SR-2

Certificeringen

Grade 2 semiconductor
Gecertificeerd volgens Grade 2 semiconductor specificaties

Onze emulsie/koelvloeistof Motorex SwissCool 8000 is gecertificeerd volgens de semiconductor standaarden (Grade 2 Vacuum Cleanliness). Hiermee bent u gegarandeerd van kwaliteit tijdens uw bewerkingsproces. 

Aan de hand van een restgas-analyse heeft OMNEO Systems geconcludeerd dat de Motorex SwissCool 8000 binnen de specificaties vallen van de Semiconductor Grade 2 Vacuum Cleanliness. OMNEO controleert de gehele supply chain in de high-tech industrie. Zij valideren en controleren de productieprocessen aan de hand van gestelde normen en ontwikkelt innovatieve reinigingsconcepten op basis van dampreiniging o.a. voor de (zeer) grote constructiedelen.

Bent u toeleverancier van de semiconductor industrie? 
De semi-con eist steeds nadrukkelijker dat toeleveranciers aan hoge standaarden voldoen waarbij de emulsie een belangrijk aspect is voor de eindkwaliteit van uw producten. Met de SwissCool 8000 van Motorex voldoet u aan de Grade 2 eisen.

Boeing - BAC 5008 revision U
SWISSCOOL Aero 3200/8200 gecertificeerd volgens Boing BAC 5008 revision U standaarden

De “BAC 5008 revision U” goedkeuring bevat 3 testen die cruciaal zijn voor de luchtvaart:

1: Corrosie door gewichtsverandering
2: Sandwichcorrosie
3: Compatibiliteit met titanium.

Bent u toeleverancier van de vliegtuigen industrie? 
De Aerospace industrie eist steeds nadrukkelijker dat toeleveranciers aan hoge standaarden voldoen waarbij de koelvloeistof een belangrijk aspect is voor de eindkwaliteit van uw producten. Met de SwissCool Aero 8200 van Motorex voldoet u aan de hoogste standaarden vanuit Boing.

LUFTHANS - ALHT MVU KSS
SWISSCOOL Aero 8200 gecertificeerd volgens Lufthansa standaarden

Onze koelvloeistof Motorex SwissCool Aero 8200 is gecertificeerd volgens de standaarden vanuit de vliegtuigbouw Lufthansa. Hiermee bent u gegarandeerd van kwaliteit tijdens uw bewerkingsproces. 

Aan de hand van testen en analyses voldoet de koelvloeistof Aero 8200 aan alle kwaliteitseisen die gesteld worden vanuit Lufthansa. 

Bent u toeleverancier van de Lufthansa?  
Dan is de Aero 8200 koelvloeistof de perfect oplossing voor uw toekomstige bewerkingen. Meer informatie? U kunt altijd contact met ons opzoeken voor verdere toelichting of voorwaardes. 

Downloads

Brochures

pdf download
SwissCool 3000
pdf download
SwissCool 8000 (Grade 2)
pdf download
SwissCool
Aero 8200
pdf download
SwissCool Medical 8100

Technische databladen

SwissCool
Aero 8200
pdf download
SwissCool Medical 8100

Automatiseringen

CoolantLynx motorex automatisering smeermiddelen
Automatisch vul- en mengsysteem voor olie en koelvloeistoffen
Coolant Lynx

De CoolantLynx is een automatische meng- en onderhoudssysteem voor koelsmeermiddelen. Verminder tot wel 25% van uw huidige verbruik van koelsmeermiddelen. Naast het besparen van het verbruik kun je eenvoudig het verbruik van elke machine online monitoren en deze gegevens doorsturen naar andere communicatie systemen.

  • Extra spaanfiltering
  • Verwijdert zwerfolie
  • Langere levensduur door betere filtering
  • Bacteriegroei wordt voorkomen
  • Standaard coolant box tot 6 machines (meer mogelijk)
  • Ingebouwde ozon installatie
Snel en eenvoudig waardes van smeermiddelen meten
Easy monitoring

Met deze nieuwe productontwikkeling loopt Motorex voorop betreffende innovaties en procesverbeteringen. De Easy Monitoring van Motorex werkt met een app op mobiele telefoons en geeft in korte tijd (binnen enkele seconden) een inzicht in de belangrijke waarden van de smeermiddelen in uw machines. 

Zo is gelijk te zien of de emulsies veranderingen ondergaan door wat voor reden dan ook. Wanneer de waarden veranderen is het zaak om direct contact op te nemen met onze Motorex expert voor het mengen, vullen of vervangen van smeermiddelen. Met deze methode is het eenvoudig meten van de concentraties, pH-waardes, temperatuur en bacteriewaardes.