Scroll Top
Trillingsisolaties
Precisiebewerkingen vragen om stabiliteit en nauwkeurigheid

Bilz trilling isolatie richt zich  sinds 1985 uitsluitend op het isoleren van trillingen van machines en installaties. Op dit zeer specialistische vakgebied heeft Bilz Europawijd een leidende positie als leverancier van machine- en apparatenbouw en de automobielindustrie opgebouwd. Leveringspakket wordt zeer breed toegepast. Van de isolatie van smeedhamers met isolatieplaten tot en met luchtlagering voor de extreem gevoelige machines uit de halfgeleiderindustrie. En zijn praktisch geen trilling technische problemen die niet door ons in samenwerking met Bilz kunnen worden opgelost.

Bilz trillingsisolatie logo
Waarom trillingsisolatie?

Voldoet aan de hoge Kwaliteitseisen

Nauwkeurig bewerken

Isoleren van alle soorten trillingen

Soorten Trillingsisolatie

Trillingsisolerende systemen

De BiAir® membraan-luchtveerisolator is gemaakt van gedraaid of gegoten aluminium. De luchtruimte wordt omsloten door dunwandig flexibel en drukvast rolmembraan. Een zuiger zit bovenop het membraan en wordt in de luchtruimte gedrukt.

Dit ontwerp zorgt voor een zeer effectieve isolatie tegen trillingen.

Luchtdempers: Actief isolerende systemen

De AIS ™ bestaat uit een PLC, CAN-Bus, 16-bit controllers, High Speed elektropneumatische servokleppen en BiAir® membraan luchtveren en / of HAB horizontale luchtveren. AIS-isolatorpoot Er is een reeks maten beschikbaar voor zowel de verticale als de horizontale luchtbalgen. Voor elke luchtveer of groep luchtveren wordt één 16-bit controller en één High Speed elektropneumatische servoklep gebruikt.

Luchtdempers: Passief

FAEBI® rubberen luchtveren worden gebruikt voor de zeer effectieve isolatie van machines, apparaten en aggregaten tegen schokken, trillingen en constructiegeluid. Het element bestaat uit een klokvormige rubberen vorm van hoogwaardig elastomeer met een versterkte zijwand.

Het ontwerp zorgt niet alleen voor uitstekende isolatie-eigenschappen, maar ook voor een zeer hoge mechanische stabiliteit. Schade door overbelasting of een plotselinge druk is vrijwel uitgesloten. Het luchtveerelement heeft een zeer geringe doorbuiging in horizontale richting. Door de opname van antisliplaag op de bodemplaat van het veerelement is meestal geen extra vloerverankering nodig.

Nivelleer elementen

Bilz nivelleerelementen worden gebruikt voor de precieze opstelling van machines en hebben het bijzondere voordeel van een groot toegestaan hoogte-instelbereik. Deze wordt bepaald met de lengte van de bout of volgens de eisen van de klant. De elementen zijn verkrijgbaar als vaste verbinding tussen nivelleerelement en bout of als machinevoet met opnameboring, zowel vast als met hoekcompensatie. Hoge krachtoverbrenging en afgestemde trillingsisolatie door middel van de juist gekozen Bilz isoleerplaten. Optioneel zijn er ook deze elementen in roestvrij staal voor speciale toepassingen

Stelschoenen

FAEBI® rubberen luchtveren worden gebruikt voor de zeer effectieve isolatie van machines, apparaten en aggregaten tegen schokken, trillingen en constructiegeluid. Het element bestaat uit een klokvormige rubberen vorm van hoogwaardig elastomeer met een versterkte zijwand.

Door het constructieve ontwerp worden niet alleen uitstekende isolatie-eigenschappen bereikt, maar ook een zeer hoge mechanische stabiliteit. Schade door overbelasting of een plotselinge drukval is vrijwel uitgesloten. Het luchtveringselement heeft een zeer geringe uitbuiging in horizontale richting. Door het aanbrengen van antislipkussentjes op de basisplaat van het veerelement is extra vloerverankering doorgaans niet nodig.

trillingsmatten

Isolerende panelen van Bilz zijn geavanceerde materialen voor het isoleren van trillingen en vibraties in vele gebieden van de industrie. Deze kwalitatief hoogwaardige composiet materiaal is gemaakt uit een duidelijk omschreven verbinding van Nitril-caoutchouc, kurkdeeltjes en polyestervezels. Het bezit alle fysische en mechanische eigenschappen die vereist zijn volgens de huidige stand van de techniek. Voordeel van deze nieuwe ontwikkeling is weerstand tegen moderne koelvloeistoffen en oliën. Dus ook het gebruik in olieopvangbakken is zonder problemen mogelijk. De acht verschillende soorten plaatmateriaal maken het mogelijk de economische en technische oplossing te bieden voor vrijwel elk trillingprobleem.

laboratorium tafels

Bilz LTH laboratoriumtafels zijn trillingsgeïsoleerde werkplekken, verkrijgbaar met een hardstenen tafelblad (type LTH) of een optisch tafelblad (type LTO). Storende trillingen uit de omgeving worden van de tafel geïsoleerd met zeer effectieve membraan-luchtveerisolatoren, terwijl mechanische pneumatische nivelleringselementen het tafelblad absoluut waterpas houden. (± 1/100 mm of ± 1/10 mm). Bovendien wordt een onderhoudseenheid voor persluchtbehandeling meegeleverd.

Benieuwd naar de trillingsisolatie oplossingen?

Bij ons kunt u terecht voor technisch advies, project ondersteuning of wilt u graag een demo zien?
Onze technische experts helpen u graag verder!

Service bij trillingsisolatie

trillingen vraagstuk
Analyse frequentie isolatie
best practice
Best practice

home onderhoud service
Levering en installatie
metingen en nazorg1
Metingen en nazorg

In beeld
Precisie gereedschappen of smeermiddelen nodig?

Wij bieden een uitgebreid assortiment kwalitatieve producten aan zoals gereedschappen, meettechnieken, spantechnieken en smeermiddelen voor de maakindustrie.