Scroll Top
Industrieën
Uw partner in de volgende industrieën

Oude Reimer is sinds de oprichting in 1957 continu bezig een totaal productassortiment te ontwikkelen om de klant nog beter van dienst te zijn. Als One-Stop-Shop heeft dit ertoe geleid dat Oude Reimer in een rijk aantal productsegmenten actief is. De klant kan hierdoor voor uiteenlopende toepassingen bij ons terecht. Klanten gebruiken Oude Reimer als totaalleverancier om productie te verbeteren, te versnellen en zo efficiënt mogelijk in te richten. Ervaren specialisten staan voor u klaar, zodat u het advies krijgt wat u nodig hebt.

machines
Gereedschappen
smeermiddelen
reiniging
trillingsisolatie
multi-tasking
Verspanende industrie

Oude Reimer bedient al jaren klanten die actief zijn in de hightech industrie, waaronder de semiconductor-industrie. Dankzij ons assortiment van hoognauwkeurige bewerkingsmachines, kunnen we klanten in deze veeleisende industrie optimaal bedienen. Bent u op zoek naar een bewerkingsmachine die proceszeker kan voldoen aan uw toleranties in het micrometerbereik en dat in de meest exotische materialen? Neem dan vooral een kijkje in ons machine-arsenaal met onder andere horizontale en verticale vijfassers, draaifreescentra, multitasking machines en slijpmachines.

Semiconductor

Oude Reimer bedient al jaren klanten die actief zijn in de hightech industrie, waaronder de semiconductor-industrie. Dankzij ons assortiment van hoognauwkeurige bewerkingsmachines, kunnen we klanten in deze veeleisende industrie optimaal bedienen. Bent u op zoek naar een bewerkingsmachine die proceszeker kan voldoen aan uw toleranties in het micrometerbereik en dat in de meest exotische materialen? Neem dan vooral een kijkje in ons machine-arsenaal met onder andere horizontale en verticale vijfassers, draaifreescentra, multitasking machines en slijpmachines. Voor specifieke klussen helpen onze technische experts u graag verder.

machine in werking4
Staal- en constructiebouw
Pons-, knip-, boor-, zaag-, brandsnij-, raveel- en plaatverwerkende machines. U kunt het zo gek niet bedenken of Oude Reimer heeft de oplossing in huis om klanten in de staal- en constructiebouw te bedienen. Bent u producent van constructie-elementen voor bijvoorbeeld de bouw? Informeert u zich dan eens in ons assortiment van kwalitatieve en productieve bewerkingsmachines.

draad en kabel industrie
Draad, kabel en band

Afwikkelhaspels, draadtrekbanken, vlechtmachines, richtapparaten, omvorm- en stansautomaten en ga zo maar door. Voor alle hoogwaardige machines en toebehoren voor de draad-, kabel- en bandverwerking in zowel kleine als grote series kunt u terecht bij Oude Reimer. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in dit niche vakgebied en kunnen u niet alleen adviseren over machines, maar ook over het automatiseren daarvan.

technische vezelverwerking industrie
Technische vezelverwerking

Het vlechten van ronde-, vierkante-, platte- en driedimensionale vezels is kinderspel met de omspoel- en vlechtmachines van Herzog Maschinenfabrik, Twistechnology en JBF. De drie machinebouwers produceren nauwkeurige, volautomatische machines voor het vlechten van technische kunststof-, natuur- en koolstofvezels of voor het spoelen van touw-, band- en garnituurproducten op haspels of kartonnen hulzen.

harderijen
PRoductreiniging
Harderijen

Streven naar de perfectie en kwaliteit van staalsoorten of eindproducten voor de maakindustrie. Bij het hard maken van metalen hoort voorafgaand aan het proces een grondige reinheid van de producten om tot het beste resultaat te komen. Voor deze industrie bieden wij tal van standaard dan wel turn-key oplossingen voor reinigingsinstallaties.

Aerospace

De lucht- en ruimtevaartindustrie behoort tot één van de meest veeleisende industrieën. De onderdelen bestaan vaak uit complexe contouren en moeilijk te verspanen legeringen. Daarnaast worden (aluminium) onderdelen vaak geheel uit één stuk ruw materiaal gefreesd, waarbij in sommige gevallen tot wel 90% van het ruw materiaal wordt verspaand. Dit alles vraagt om stabiele, nauwkeurige freescentra en multitaskingmachines die hoge verspaanvolumes mogelijk maken. Onze productspecialisten hebben vele jaren ervaring in de lucht- en ruimtevaartindustrie en helpen u graag verder.


Energie

De vraag naar goederen en diensten zal door de bevolkingsgroei de komende decennia blijven toenemen. Hierdoor stijgt ook de vraag naar energie. De energie-industrie staat voor grote uitdagingen om energie duurzaam op te wekken. Denk bijvoorbeeld aan windmolens. De energiesector kenmerkt zich door grote, complexe onderdelen waar we bij Oude Reimer de juiste bewerkingsmachines voor kunnen leveren. Denk bijvoorbeeld aan de grote horizontale draaifreescentra van WFL. Bekijk voor meer informatie ons leveringsportfolio.

Fijnmechanica

Streeft u naar extreem nauwkeurige werkstukken met toleranties in het micrometerbereik? Dan bent u bij Oude Reimer aan het juiste adres. Voor de productie van zowel enkelstuks, middelgrote als grote series bieden we bewerkingsmachines aan die zeer precies en consistent produceren. Zo zijn onze verticale vijfassige bewerkingscentra van Chiron uitermate geschikt voor de productie van fijnmechanische componenten voor bijvoorbeeld de medische- of horloge-industrie. Voor grote aantallen draaidelen raden we de CNC langdraaimachines van Star aan. Meer weten over onze fijnmechanische productie-oplossingen? Neem dan contact met ons op.

Apparatenbouw

Bedrijven die complexe apparaten vervaardigen zijn actief in vele sectoren. Omdat het toepassingsgebied zo breed is, zijn ook de vereisten van componenten heel verschillend. De ene toepassing vraagt om corrosiebestendige materialen, terwijl de andere juist slijtagebestendige materialen vereist. Hoe dan ook moet u kunnen vertrouwen op machines die multi-inzetbaar en betrouwbaar zijn. Onze productspecialisten denken graag met u mee om uit ons uitgebreide leveringsportfolio de optimale oplossing te vinden voor uw productievraagstuk.

Medische industrie

Voor het bewerken van medische componenten, zoals protheses, tandimplantaten, botschroeven, -platen en ook chirurgische instrumenten, bieden we hoogwaardige machine- en gereedschapsoplossingen aan. Medische componenten worden vaak gemaakt van moeilijk te verspanen materialen zoals roestvast staal, titanium en hoogwaardige kunststoffen. De eisen op het gebied van maat- en oppervlaktetoleranties liggen zeer hoog. Bent u benieuwd hoe onze kennis en expertise bij kan dragen aan het optimaliseren van uw productieproces? Maak een afspraak om de uitgebreide mogelijkheden met ons te bespreken.

Automotive

Net als de hightech industrie is de automotive een veeleisende industrie met componenten die moeten voldoen aan kleine maat- en oppervlaktetoleranties. Oude Reimer weet als geen ander hoe belangrijk deze eisen zijn. Ons high-end machineportfolio en onze technische specialisten kunnen u ondersteunen bij de productie van deze onderdelen, waarvan seriegroottes kleiner worden en de marges in toenemende mate onder druk komen te liggen. Dat vraagt dus om hoogproductieve bewerkingsmachines en gereedschappen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Matrijzenbouw

De kwaliteit van een product valt of staat met de kwaliteit van een matrijs. De kleinste afwijking kan al zorgen voor afkeur. Oude Reimer heeft veel kennis vergaard over de matrijzenbouw en heeft een optimaal productassortiment samengesteld om consistent een hoge maatnauwkeurigheid en een zeer goede oppervlaktestructuur te behalen. Als u meer wilt weten over onze oplossingen voor de matrijzenbouw, dan raden we u aan om eens contact op te nemen met een van onze technische adviseurs.

LABORATORIA

Ook voor toepassingen in laboratoria kunt u bij Oude Reimer terecht. Voor processen waar absolute stabiliteit benodigd is, leveren we trillingsisolerende systemen, trillingsdempende materialen, diverse luchtdempers en nivelleerelementen. Op onze website vindt u meer informatie over onze oplossingen voor laboratoria.


Offshore

Constructiebedrijven en toeleveranciers die componenten produceren voor de offshore industrie, zoals onderdelen voor platforms, schepen en windparken, moeten voldoen aan hoge eisen. Onderdelen komen namelijk in aanraking met zeewater, waardoor in toenemende mate gebruik wordt gemaakt van titaniumlegeringen. Deze materialen zijn nog beter bestand tegen corrosie dan gewone roestvaste staalsoorten. Oude Reimer heeft de oplossingen in huis om veeleisende componenten voor de offshore-industrie proceszeker te produceren.

gereedschappen of smeermiddelen nodig?

Wij bieden een groot assortiment kwalitatieve producten aan zoals gereedschappen, meettechnieken, spantechnieken en smeermiddelen voor de maakindustrie.