Scroll Top
gereedschap-icon-klein
Uitbrandapparatuur voor het verwijderen van afgebroken gereedschappen uit werkstukken

HandelingTech is sinds 1994 producent van mobiele vonkapparatuur die speciaal ontwikkeld is om afgebroken gereedschappen in werkstukken snel en efficiënt te verwijderen. Door middel van vonkerosie, waarbij koperen holle elektrodes gebruikt worden, kunnen gereedschappen zoals  tappen, boren of ruimers eenvoudig verwijderd worden zonder dat  het werkstuk beschadigd. De techniek die wordt toegepast is uniek, snel en zeer efficiënt.

Belangrijkste voordelen
snel en eenvoudig
geen beschadiging werkstuk
Kostenbesparing gereedschappen
erosie frezen eruit halen
Uitbrandapparatuur

Het verwijderen van afgebroken gereedschappen uit werkstukken, in de werkplaats of op locatie, kan lastig en tijdrovend zijn. HandlingTech levert mobiele apparatuur om dit snel en efficiënt door middel van vonkerosie te doen.

De vonkerosiekop wordt simpelweg op een bewerkingsmachine (boormachine, freesbank enz.) gemonteerd. De kern van de afgebroken tap, boor of ruimer wordt met een koperen, holle elektrode in enkele minuten weg geërodeerd. De elektrode komt daarbij niet in aanraking met de kern, zodat bij een tap de al aangebrachte schroefdraad niet wordt beschadigd.

In beeld
Bekijk de website van HandelingTech