Scroll Top
gereedschap-icon-klein
Draadrollen en draadsnijden

Wagner Tooling Systems is sinds 1880 gespecialiseerd in gereedschappen voor het draadrollen en draadsnijden van buitendraad. Het productassortiment van Wagner bestaat uit Draadrolkoppen en draadsnijkoppen. 

Belangrijkste voordelen
breed programma
specialist in buitendraadschroef
Kwaliteit
Axiale rolsystemen

Bij het rollen van draad wordt de draadvorm geproduceerd door het materiaal koud te vervormen. Onder zeer hoge druk vindt een plastische vervorming van het materiaal plaats. De draadrollen verplaatsen het materiaal van de draadkern en laten het in de richting van de draadtoppen stromen. Het vezelverloop wordt niet onderbroken maar alleen veranderd. Het resultaat is een draad met een hoge sterkte.

Draadsnijsystemen

Het draadsnijsysteem van WAGNER is een axiaal werkend precisiegereedschap dat in korte tijd schroefdraad van de hoogste kwaliteit produceert. Het is verkrijgbaar in een stationaire en roterende uitvoering. Het stationaire draadsnijgereedschap is via een gereedschapshouder met de werktuigdrager, bijv. Revolver, verbonden. Het gereedschap beweegt zich axiaal op het werkstuk met een nauwkeurig hellende voeding, waarbij de schroefdraad in één handeling wordt gesneden.

Multi-cutting draaisystemen

Met de WAGNER multi-edge draaisystemen kunnen werkstukken in één keer in diameter worden verkleind tot 6 mm. Het uitgangsmateriaal kan rond, vierkant of zeshoekig zijn, getrokken of gewalst. Bovendien kunnen alle bewerkbare materialen worden verwerkt.

Opruwgereedschappen

Het tangentiële gereedschap TSW is de “kartelprofessional” onder de WAGNER-gereedschappen en is een economische versie van het veelzijdige en beproefde tangentiële rolgereedschap.

Met het TSW kartelgereedschap kunnen profielen, parallelle groeven, kartels en kralen worden ingerold om tijd te besparen. Tijdens het verspanen – bij voorkeur op één – en meerassige – draaibanken moet het werkstuk draaien; het gereedschap zelf is stationair opgesteld.

Tangentiële rolsystemen

Met het WAGNER tangentiële walssysteem worden schroefdraden van de hoogste kwaliteit en oppervlaktekwaliteit met de kortste bewerkingstijden geproduceerd.

Het tangentiële rolgereedschap wordt met de adapter op de werktuigdrager gemonteerd, bijv. een revolverschijf. Het beweegt met een constante voedingssnelheid op het roterende werkstuk. De draadrollen worden in rotatie gebracht door contact met het werkstuk en vormen de draad naarmate de gereedschapshouder verder voortschrijdt. U bereikt maximale productiviteit door nauwkeurige draadrollen te gebruiken met een maximale levensduur. 

Meer informatie
Bekijk de website van Wagner
In beeld