Scroll Top

Aluminium frezen

Cilindrische HM frezen

Verschillende type frezen voor het bewerken van aluminium

Lange standtijden en hoge nauwkeurigheid

4 varianten frezen geschikt voor het bewerken van aluminium

2 specifiek voor enkel Aluminium bewerkingen

Herslijpbaar via
Fraisa ReTool

Haal eenvoudig snijgegevens op via de ToolExpert

4 varianten

aluminium frezen
E-Cut Alu

Ontdek de ongeëvenaarde precisie en efficiëntie van onze geavanceerde E-Cut frezen, speciaal ontworpen voor CNC-bewerkingen in aluminium. Met de nadruk op goede standtijden en hoge nauwkeurigheid, levert onze cutting-edge technologie uitzonderlijke resultaten voor complexe ontwerpen.

AX frezen
AX-FPS

De FRAISA  AX-FPS frezen zorgen voor maximale productiviteit en nauwkeurigheid in de betreffende toepassing. Een hoogglans geslepen, fijn afgestemde snijkant wordt aangebracht aan de omtrek- en voorrandsnede, wat trillingen dempt en de freeseigenschappen op indrukwekkende wijze verbetert. Snijlengtes gaan tot 5.2xd.

aluminium frezen
Sphero-Alu

De nieuwe Sphero-Alu kogelkopfrees combineert vol vertrouwen opruwen en
afwerking van aluminiumlegeringen.
De gepolijste oppervlakken in de spiraal zorgen voor een perfecte spaanafvoer. Ideaal geschikt voor 3D bewerkingen. 

 • Geschikt voor Aluminium, Koper en kunststof 
 • diameter 2 t/m 20mm
 • Lengtes t/m 6.3xD
 • 3D Machining ready

E-cut Aluminium frezen materialen

 • Geschikt voor Aluminium, Koper en kunststof 
 • Lengtes t/m 5.2xD
 • Hoog verspanend volume
 • Gepolijste snijkanten

AX-FPS aluminium frezen materialen

 • Geschikt voor Aluminium, Koper en kunststof 
 • diameters 2 t/m 20mm
 • Lengtes t/m 3xD
 • 3D bewerkingen

E-cut Aluminium frezen materialen

Video's

E-cut alu

AX-FPS

Snijgegevens calculator

Op zoek naar het juiste Fraisa gereedschap bij uw bewerking? Of de optimale paramaters voor het bewerken van elk soort materiaal? Maak eenvoudig gebruik van ToolExpert van Fraisa. 

De gebruiksvriendelijke online tool biedt u perfect afgestemde, gereedschaps- en materiaal specifieke snijgegevens voor uw productie – en de perfecte basis voor een uiterst nauwkeurig gebruik van uw FRAISA gereedschap: snel en eenvoudig.

– Snel en betrouwbaar de optimale toepassingsparameters vinden.
– Perfect afgestemde, gereedschaps- en materiaal specifieke snijgegevens gebruiken.
– Eenvoudige export van de CAD gegevens via XML of DXF files of directe koppelingen met      bijvoorbeeld HyperMILL en TopSolid

stap 5 - gereedschapsaanbevelingen bijvoorbeeld op basis van verspanend volume

Retool: Herslijp service

Retool SX frezen - herslijpen van frezen

Herslijpen van Fraisa gereedschappen

FRAISA garandeert de prestaties en levensduur van gereedschappen met de FRAISA ReTool®. Tijdens de ontwikkeling van het gereedschap wordt rekening gehouden met de mogelijkheid van herslijpen van de gereedschappen. Onze geautomatiseerde productieprocessen waarborgen maximale stabiliteit van de prestaties.

Met de FRAISA service kunt u kosten besparen. U profiteert van betrouwbare 100% prestaties van hergeslepen gereedschappen. Hierdoor kunnen uw machines een rendement behalen van 100%, zowel met nieuwe gereedschappen als na de eerste, tweede of derde revisie.

Fraisa in onze webshop

Ontdek onze overzichtelijke en eenvoudige webshop voor het bestellen van hoogwaardige gereedschappen voor metaalbewerking.

Naast het gehele assortiment van Fraisa staat onze webshop vol met uiteenlopende frezen, boren, tappen, draadfrezen, wisselplaten, wisselplaathouders, gereedschapshouders, meetinstrumenten zoals tasters en trillingsisolatie materiaal zoals stelschoenen en nivelleer elementen.

De volgende merken zij terug te vinden in onze webshop: Fraisa, Haimer, Widia, NordWest en Bilz

webshop verspanende gereedschappen
fraisa service

Fraisa biedt meer...

ToolSchool
Fraisa traint klanten in het trainingscentrum in Zwitserland, direct bij de machines – en demonstreren state-of-the-art gereedschapstechnologie. Voor hoog rendement en kostenbesparende processen.

ConceptTool
Fraisa past gereedschappen aan uw specifieke behoeften aan, ofwel specials. Door meerdere standaardgereedschappen te combineren tot een speciaal gereedschap op maat, kunt u uw processen optimaliseren en zo de productiviteit verhogen.

Online Seminars
De digitale klantseminars bieden waardevolle toepassingskennis over nieuwe FRAISA producten en technologieën. U krijgt praktische tips van onze experts over het optimale en efficiënte gebruik van uw FRAISA gereedschappen. Met live demonstraties en voorbeelden om het optimale uit de gereedschappen te halen. 

Benieuwd naar de Fraisa gereedschappen?

Wij geven u graag vrijblijvend advies