Scroll Top

multi inzetbare frezen

Geschikt voor het bewerken van uiteenlopende materialen

Fraisa E-Cut cilindrische HM frezen

Geschikt voor uiteenlopende materialen

Lange standtijden

Snijlengtes t/m 5.2xd

Diameters van 1 t/m 20mm

Aantal snijkanten 3, 4, 5 of 8

Herslijpbaar via
Fraisa ReTool

Haal eenvoudig snijgegevens op via de ToolExpert

E-cut cilindrische HM frezen geschikt voor uiteenlopende materialen
E-Cut Familie

E-Cut freesconcept combineert een zeer breed toepassingsgebied met nauwkeurig berekende en gecontroleerde toepassingsgegevens. Dit maakt de gereedschappen uiterst eenvoudig om mee te werken en is het geschikt voor het bewerken van uiteenlopende materialen. 

  • Geschikt voor uiteenlopende staal soorten, RVS, Titanium en gereedschapsstaal. 
  • Diameters van 1 t/m 20mm
  • Verkrijgbaar in 3, 4 en 5 snijders en meersnijders voor finishing.
  • Lengtes t/m 6.3xD

E-cut cilindrische HM frezen materialen bewerken

Naast de multi inzetbare E-cut frezen heeft Fraisa tevens een gespecialiseerde frezen voor het bewerken van Aluminium: E-cut Alu

toegepaste technologie

snijkanten cilindrische HM frees

Met speciale aangebrachte snijkant conditionering en een gedeeltelijk gepolijst spaanvlak voor nauwkeurige bewerkingen en langere standtijden.

Een vloeiende overgang in de nek voor betere gereedschapsstijfheid, een hoekradius, trilling verminderingen dankzij een variabele spiraalhoek en extra spaanbrekers voor een perfecte afvoer van spanen.

voorfrezen en hoog dynamisch frezen met E-cut frezen van Fraisa
nafrezen finishing met cilindrische E-cut frezen Fraisa

Video's

6.3xd

6Al4V Titanium

Snijgegevens calculator

Op zoek naar het juiste Fraisa gereedschap bij uw bewerking? Of de optimale paramaters voor het bewerken van elk soort materiaal? Maak eenvoudig gebruik van ToolExpert van Fraisa. 

De gebruiksvriendelijke online tool biedt u perfect afgestemde, gereedschaps- en materiaal specifieke snijgegevens voor uw productie – en de perfecte basis voor een uiterst nauwkeurig gebruik van uw FRAISA gereedschap: snel en eenvoudig.

– Snel en betrouwbaar de optimale toepassingsparameters vinden.
– Perfect afgestemde, gereedschaps- en materiaal specifieke snijgegevens gebruiken.
– Eenvoudige export van de CAD gegevens via XML of DXF files of directe koppelingen met      bijvoorbeeld HyperMILL en TopSolid

stap 5 - gereedschapsaanbevelingen bijvoorbeeld op basis van verspanend volume

Retool: Herslijp service

Retool SX frezen - herslijpen van frezen

Herslijpen van Fraisa gereedschappen

FRAISA garandeert de prestaties en levensduur van gereedschappen met de FRAISA ReTool®. Tijdens de ontwikkeling van het gereedschap wordt rekening gehouden met de mogelijkheid van herslijpen van de gereedschappen. Onze geautomatiseerde productieprocessen waarborgen maximale stabiliteit van de prestaties.

Met de FRAISA service kunt u kosten besparen. U profiteert van betrouwbare 100% prestaties van hergeslepen gereedschappen. Hierdoor kunnen uw machines een rendement behalen van 100%, zowel met nieuwe gereedschappen als na de eerste, tweede of derde revisie.

Fraisa in onze webshop

Ontdek onze overzichtelijke en eenvoudige webshop voor het bestellen van hoogwaardige gereedschappen voor metaalbewerking.

Naast het gehele assortiment van Fraisa staat onze webshop vol met uiteenlopende frezen, boren, tappen, draadfrezen, wisselplaten, wisselplaathouders, gereedschapshouders, meetinstrumenten zoals tasters en trillingsisolatie materiaal zoals stelschoenen en nivelleer elementen.

De volgende merken zij terug te vinden in onze webshop: Fraisa, Haimer, Widia, NordWest en Bilz

webshop verspanende gereedschappen
fraisa service

Fraisa biedt meer...

ToolSchool
Fraisa traint klanten in het trainingscentrum in Zwitserland, direct bij de machines – en demonstreren state-of-the-art gereedschapstechnologie. Voor hoog rendement en kostenbesparende processen.

ConceptTool
Fraisa past gereedschappen aan uw specifieke behoeften aan, ofwel specials. Door meerdere standaardgereedschappen te combineren tot een speciaal gereedschap op maat, kunt u uw processen optimaliseren en zo de productiviteit verhogen.

Online Seminars
De digitale klantseminars bieden waardevolle toepassingskennis over nieuwe FRAISA producten en technologieën. U krijgt praktische tips van onze experts over het optimale en efficiënte gebruik van uw FRAISA gereedschappen. Met live demonstraties en voorbeelden om het optimale uit de gereedschappen te halen. 

Benieuwd naar de Fraisa gereedschappen?

Wij geven u graag vrijblijvend advies